Slovensko predstavilo svoj obchodný potenciál v Šanghaji

Autor Karolína Ducká marec 2017 -
Slovensko predstavilo svoj obchodný potenciál v Šanghaji Pixabay

Na výstave Intermodal Asia 2017 Slovenská republika prezentovala svoje tranzitné možnosti v rámci novej hodvábnej cesty z Ázie do Európy.

Možnosti spolupráce sa otvárajú najmä v oblasti železničnej dopravy z Číny do Európy, cez Rusko, Ukrajinu a slovenské územie. Počet vypravených čínsko-európskych medzinárodných vlakov ročne narastá o viac ako 100 percent. Slovensko má záujem participovať na ich preprave cez svoje územie. S tým súvisela obchodná misia slovenských podnikov a organizácií, ktorú viedla Pracovná skupina pri Ministerstve dopravy a výstavby SR k napĺňaniu Memoranda o porozumení SR – ČĽR pre podporu hodvábnej cesty.

„Je to výborná príležitosť, aby sme sa predstavili ako dôveryhodný obchodný partner v srdci Európy. Slovensko ponúka svoj obchodný potenciál relevantným čínskym spoločnostiam, ktoré organizujú dopravu z Ázie do Európy,“ uviedol pred cestou predseda pracovnej skupiny Peter Hrapko.

Rokovania slovenských zástupcov s desiatkami čínskych spoločností sa uskutočnili počas niekoľkých dní trvania výstavy a konferencie Intermodal Asia v Šanghaji s termínom 20. – 23. marca 2017. Témami boli využitie kontajnerovej dopravy a východoslovenských prekladiskových terminálov, ako aj spolupráca Slovenskej pošty s partnermi.

KD

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK