Keď pracujú pre vás aj hodnoty vašich ľudí

Autor VN apríl 2017 -

„Pozitívny vzťah zamestnanca k firme je najdôležitejší strategický faktor úspechu“, hovorí Vladimír Synek, ktorý bude jedným z rečníkov Konferencie Happy Company.

Vladimír Synek je uznávaný kouč a poradca a uvedené tvrdenie vychádza z výsledkov globálnych výskumov. Najčastejšou otázkou, ktorú kladie manažérom, je – Čomu veríte? Pretože sám verí, že správne nastavené „firemné náboženstvo“ je kľúč k dlhodobému úspechu firmy aj jednotlivcov v nej.

Dnes je firma buď rýchla, alebo mŕtva

„Firma je v prvom rade spoločenský systém, až potom ekonomický. To, čo ľudí vo firme skutočne zjednocuje a nadchýna, nie sú chladné racionálne čísla, ale hodnoty, za ktorými sú ukryté emócie,“ zdôrazňuje Vladimír Synek. Keď chce firma ostať živá, to znamená mať angažovaných, tvorivých a produktívnych ľudí, musia sa do nej doslova „zamilovať“ – a to sa stane vtedy, keď sa ich osobné hodnoty reálne spoja s tými firemnými.

Od kultúry motivácie ku kultúre zmyslu

Súlad hodnôt, ktoré razí firma, s hodnotami ľudí, ktorí pre ňu pracujú, považuje za kľúčové aj Lýdia Sirotová, CEO Happy Company. „Často počúvam o tom, ako dokázať vytiahnuť z ľudí ich potenciál a že oni sú tie zdroje energie vo firmách. Ale ľudia nie sú zdroje, ľudia sú ľudia. A robia najlepšie, keď sa im jednoducho chce a keď im práca dáva zmysel. Vo svojej podstate ich netreba ani motivovať či si ich kupovať. V zásade im treba dať prácu, ktorá im ide najlepšie a dať im možnosť vzdelávať sa a rásť. Plus je dôležité, aby mohli byť v práci s ľuďmi, s ktorými si ľudsky sedia.“

foto 5L. Sirotová

Koho stretnete na konferencii

Lýdia Sirotová je tiež realizátorkou už 5. ročníka Konferencie Happy Company. Tento rok prinesie tému zmysluplnosti a života v súlade s vlastnými hodnotami. „Chceme, aby idea šťastia – ako vedľajšieho produktu zmysluplného života inšpirovala čo najviac ľudí k pozitívnym zmenám v ich živote, aj vo firmách,“ dodáva Lýdia.

Pozvanie vystúpiť na Konferencii Happy Company 2017 prijali tieto osobnosti:

Vladimír Synek – zakladateľ Ministerstva šťastia, ktorý zastáva myšlienku, že kultúra pravdy a zvedavosti vedie k tej najvzácnejšej – kultúre ľudského šťastia.

Jan Mühlfeit – globálny stratég, kouč a mentor. Vďaka medzinárodným skúsenostiam dnes pomáha jednotlivcom, organizáciám a krajinám na celom svete, aby odomkli svoj ľudský potenciál.

Jakub Ptačin – grafický dizajnér, marketér a veľký iniciátor zmeny. Jeho vynaliezavosť a pracovitosť bola odmenená už aj pobytom v Silicon Valley.

Andrea Coddington – úspešná spisovateľka a novinárka. Žila 10 rokov v Amerike a vlastný príbeh ju inšpiroval k napísaniu niekoľkých bestsellerov.

2950206795Andrea Coddington11A. Coddington

Vladimír Ledecký – je starostom Spišského Hrhova a tiež hľadačom schodných ciest. Svojím prístupom k rómskej komunite a k riešeniu tém, ktorým sa ostatní otáčajú chrbtom, je veľkou inšpiráciou pre všetkých, ktorí sa nevzdávajú, keď veci nejdú podľa plánu.

Janette Šimková – je inšpirátorkou a motivátorkou pre ľudí, ktorí sú na ceste za sebapoznaním. Podporuje jednotlivcov, spoločnosti aj rodiny v nachádzaní a rozvíjaní svojej vnútornej motivácie a hodnoty.

Miro Randuška – muzikoterapeut, ktorý prostredníctvom rytmického bubnovania pomáha nachádzať firmám, tímom a jednotlivcom svoj vlastný a prirodzený rytmus.

Jano Gordulič – scenárista, kreatívec a občasný režisér, ktorý je už dlhé roky hlavou projektu Silné Reči a nebojí sa ísť aj do tém, o ktorých sa nehovorí.

Konferencia Happy Company sa uskutoční už 11. mája v Divadle Aréna v Bratislave. Viac informácií, ako aj možnosť prihlásiť sa, nájdete na stránke

www.konferencia.happycompany.sk

foto 3

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK