Má šancu nízkonákladové lietanie po Slovensku?

Autor Blue Slovakia apríl 2017 -
Má šancu nízkonákladové lietanie po Slovensku? ATR

Lietať medzi menšími letiskami - takýto podnikateľský zámer má spoločnosť Blue Slovakia, ktorá si na Dopravný úrad podala žiadosť o osvedčenie leteckého prevádzkovateľa.

Pripravovaná nízkonákladová letecká spoločnosť má ambície poskytovať regionálne letecké služby na Slovensku už od mája. Spočiatku to však bude s licenciou českej VIN Air Europe. Podľa informácie, ktorú zverejnila Blue Slovakia, jej zakladateľom a hlavným investorom je Ľubomír Kolárik a spoločnosť je vlastníkom dvoch dopravných lietadiel L 410 UVP. Letový park plánuje rozšíriť o lietadlo ATR 72, na webstránke spomína aj lietadlá ATR 42 a Cessna 172.

„S našou flotilou chceme spustiť vnútroštátne linky medzi najväčšími slovenskými letiskami Bratislava, Košice, Poprad-Tatry, Sliač, Žilina a Piešťany,“ uviedol L. Kolárik v tlačovej správe. Po rozbehnutí vnútroštátnych letov sa chce zamerať aj na charterovú prepravu osôb a nákladu (cargo lietadlom L410) na regionálnych tratiach v rámci Európy. Zrejme zvažuje aj možnosti lietania na niektoré neverejné letiská, ktorých je na Slovensku 26; sú napríklad pri Trenčíne, Nitre, Prievidzi, Lučenci, Humennom či Svidníku.

BS/JF

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK