Do práce sa dá ísť aj na bicykli

Autor Karolína Ducká máj 2017 -

Kampaň ministerstva dopravy v máji mala ohlas; zapojilo sa 74 miest a obcí. Tí, čo to skúsili, môžu mať motiváciu na celé letné obdobie.

Tradične v máji opäť prebieha národná kampaň Do práce na bicykli. Záujem o ňu z roka na rok rastie; prihlásilo sa viac ako 6 000 ľudí v 74 slovenských mestách a obciach, čo je najviac v 4-ročnej histórii. Kampaň vyhlasuje rezort dopravy v partnerstve s OZ Občianska cykloiniciatíva. Hlavným cieľom je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy v mestách a vyzvať samosprávy, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy. Jedným zo základných cieľov tohtoročnej kampane je motivácia zamestnávateľov pre vytváranie vhodných podmienok pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli.

Ministerstvo sa teší

„Ministerstvo dopravy vyhlasuje túto súťaž už štvrtý rok. Je to veľmi dobrý nápad. Cieľom je motivovať ľudí, aby čo najviac využívali bicykel ako každodennú formu dopravy do zamestnania. Tešíme sa, že na bicykel lákame čoraz viac ľudí,“ uviedol minister dopravy a výstavby Arpád Érsek.

V teplejšom období sa spája aj zvýšený pohyb cyklistov na cestách slovenských miest. Šoféri by mali byť ohľaduplní; okrem iného by mali, napríklad, dodržiavať bezpečný odstup pri obiehaní minimálne 1,5 metra.

KD

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK