Kedy bude v sieti viac IoT vecí ako mobilov?

Autor PRAM máj 2017 -
Kedy bude v sieti viac IoT vecí ako mobilov? Pixabay

Odpoveď je: na budúci rok; tvrdí to firma Ericsson. Operátori a spoločnosti využívajúce internet vecí by sa na to mali pripraviť.

Ericsson a Microsoft v tejto súvislosti vyvinuli a ponúkajú nástroje, pomocou ktorých môžu firmy skrátiť spustenie IoT služieb dodávaných cez mobilné siete. Ide najmä o produkt IoT Accelerator využívajúci systém Microsoft Azure. Disponuje rozširujúcim sa súborom funkcií/služieb na tvorbu a implementáciu riešení pre internet vecí (IoT). Jeho služba správy pripojenia umožňuje telekomunikačným operátorom vyvíjať systémy pripojenia IoT určené pre firmy.

Zavádzanie IoT: výzva pre firmy

„Z najnovšej štúdie Ericsson Mobility Report vyplýva, že internet vecí v roku 2018 predstihne mobilné telefóny ako najväčšiu kategóriu pripojených zariadení,“ povedal Niklas Heuveldop, hlavný stratég a riaditeľ pre firemné technológie v spoločnosti Ericsson. „Firmy dnes čelia veľkej výzve zložitého zavádzania internetu vecí. Kombináciou špičkových inovácií a ekosystémov chceme odstrániť zložitosť a priblížiť možnosti IoT všetkým podnikom,“ zdôraznil.

Prvým podnikom, ktorý vyskúšal predintegrovanú ponuku od Ericssonu a Microsoftu, je spoločnosť Grundfos. Táto firma stojí na čele inovácií v segmente vodných čerpadiel; Pomocou novej technológie zdokonalil systém riadenia svojich inteligentných pripojených čerpadiel.

MI/PRAM

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK