(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Fidget spinner: točidlo proti nervozite

Autor Heureka jún 2017 -
Fidget spinner: točidlo proti nervozite Pixabay

...či proti čomu to bolo vlastne určené; v každom prípade, na trh vpadla neočakávaná nová hračka, ktorú vrelo uvítala mládež aj e-shopy.

Hitom internetu je antistresová pomôcka fidget spinner. Jej predaje z týždňa na týždeň násobne rastú. Podľa portálu Heureka.cz to bolo za dva prostredné májové týždne na internete v Českej republike o 400 % a na Slovensku trojnásobne. Ak by niekto nevedel, o čo ide: túto plastovú trojramennú vec možno jednoducho medzi prstami roztočiť okolo stredu, ktorého ložisko umožní dlhé trvanie rotácie.

„Pre enormný záujem sme pridali samostatnú kategóriu pre tento produkt. Záujemcovia na internete vyhľadávajú všetky možné materiály a farby,“ hovorí Alexandra Čermáková, obsahová manažérka spomínaného portálu. Enormný záujem o hračku podporili youtuberi, ktorí prezentovali jej rôzne použitie. „Vo všeobecnosti sú rôzne antistresové hračičky medzi ľuďmi často obľúbené ako milé darčeky – a obdarovanému môžu za málo peňazí urobiť naozaj radosť,“ dopĺňa A. Čermáková. Na Heureke patria v poslednom čase výrazy fidget a spinner medzi najvyhľadávanejšie. Na internete sú na predaj spinnery v rôznych vyhotoveniach – od klasických hladkých po verzie s krídlami, rôzne farby, veľkosti i materiály. Cena je obvykle do 10 eur, ale nájdu sa aj luxusnejšie za viac ako 20 eur.

JF/TS

A ešte tip na knihu:

OBALKA FS Nejlepsi spinner triky1