EXPO 2017 Astana: Národný deň SR s ekokapsulou a chargebrellou

Autor MH júl 2017 -
EXPO 2017 Astana: Národný deň SR s ekokapsulou a chargebrellou Areál výstavy Expo v Astane

Krajina s dobrým podnikateľským prostredím, nápadmi pre energie budúcnosti a tiež s bohatstvom histórie, kultúry a prírodných krás. Tak sa predstavilo Slovensko na tohtoročnom expe.

Slovenskú delegáciu na národnom dni viedol štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Vojtech Ferencz. „Slovenská republika ponúka priaznivú investičnú a podnikateľskú klímu na realizáciu rôznych projektov, stabilný politický, ekonomický a daňový systém medzi štátmi Európskej únie,“ povedal v príhovore.

V kontexte leitmotívu svetovej výstavy uviedol, že Slovensko venuje veľkú pozornosť obnoviteľným zdrojom energie. Ilustroval to obsahovým charakterom slovenského pavilónu. „Aj keď sme malá krajina, predstavujeme vynikajúce nápady v oblasti energie budúcnosti,“ povedal štátny tajomník a poukázal na hlavné exponáty slovenského pavilónu – projekt Ecocapsule a Chargebrellu. V prvom prípade ide o energeticky sebestačný inteligentný mikrodom fungujúci na slnečnú a veternú energiu, Chargebrella je dáždnik s napájacím zdrojom pre nabitie elektroniky. Súčasťou programu slovenskej delegácie v Astane bolo aj slovensko-kazašské bilaterálne biznisfórum.

JF/MH

IMG 3681 31Pred slovenským pavilónom

 

Viac o Chargebrelle a ďalších startupových projektoch z Košíc: http://goodwill.eu.sk/clanky/item/250-startupove-napady-z-kosic

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK