Slovenský Goodwill – ocenenie pre firmy, ktoré si ľudia vážia

Autor VN júl 2017 -

V tomto roku sa v premiére predstavuje projekt Slovenský Goodwill. Nominačné kategórie nesú názvy Tradícia, Inovácia, Partner a Podporovateľ.

Ide o ocenenie pre firmy, ktoré si ľudia vážia, a je primárne založené na nomináciách verejnosti. Zamestnanci, obchodní partneri, investori, zákazníci alebo jednoducho priaznivci mohli nominovať na základe svojich vlastných priorít a hodnôt podnikateľov alebo spoločnosti, ktoré si vážia pre ich zodpovedný prístup k podnikaniu. Odborným mediálnym partnerom je časopis Goodwill.

Výber urobí verejnosť aj porota

Nominácie, ktoré bolo možné podávať do 15. júla, budú uverejnené na konci augusta na webových stránkach ocenenia Slovenský Goodwill – www.slovenskygoodwill.sk. V septembri bude prebiehať hlasovanie verejnosti, ktoré rozhodne o nositeľovi titulu Osobnosť Slovenského Goodwillu. Taktiež zasadne odborná porota a vyberie najsilnejšie príbehy v základných kategóriách projektu – Tradícia, Inovácia, Partner a Podporovateľ.

Odovzdávanie, galavečer a partneri

Vyvrcholením premiérového ročníka bude slávnostné odovzdávanie ocenenia Slovenský Goodwill 2017, ktoré sa uskutoční 7. novembra v Bratislave. Na transparentnosť projektu dohliada svetová certifikačná autorita TÜV SÜD Slovakia. Slovenský Goodwill 2017 sa koná pod záštitou Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory. Partnermi ocenenia sú Top centrum podnikateliek, Združenie mladých podnikateľov Slovenska a firma LORIKA CZ.

Ocenenie Slovenský Goodwill vychádza z pôvodného českého konceptu, ktorý u našich susedov úspešne funguje už piaty rok. Cieľom projektu je ukázať, že základné hodnoty, ako sú čestnosť, poctivosť, pokora a pomoc blížnym, nie sú len  rázdnymi pojmami a že podnikať zodpovedne sa vypláca a vedie k dlhodobej udržateľnosti. „V Česku v tomto roku oceňujeme firmy, ktoré si ľudia vážia, už piaty rok a za ten čas sme si overili, že ocenenie Český Goodwill má obrovskú silu motivovať, inšpirovať a synergicky šíriť dobrú vôľu na celospoločenskej úrovni,“ priblížila výkonná riaditeľka poradenskej firmy Hlavatý & Partners Consulting Group (HPCG) Lenka Hlavatá, ktorá je autorkou a organizátorkou projektu.

VN

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK