Renault: nadštandard v technike a službách, ktorý vás prekvapí

Autor JF február 2017 -

O ponuke a výhodách pre individuálnych aj korporátnych zákazníkov hovorí marketingový riaditeľ značky pre Slovenskú republiku Peter Slánský.

Aké zaujímavé novinky pribudli do vašej ponuke priniesol rok 2016?

Renault ako značka prešiel v nedávnom období prerodom. Je to viditeľné na našom úplne novom portfóliu modelov. Tento rok bol nadmieru plodný na uvádzané novinky. Teší nás, že si ich kvality všíma nielen odborná verejnosť, čo vidno na množstve ocenení. Ale pútajú pozornosť aj koncových zákazníkov, čo je markantné z výsledkov predaja, kde je momentálne Renault druhou najpredávanejšou značkou v Európe.
Na trh sme uviedli štatutárnu limuzínu Renault Talisman vo verziách sedan i kombi (Grandtour). Tento model získal ocenenie Najkrajšie auto roka 2015 na automobilovom festivale FAI v Paríži.
Nový Renault Mégane štvrtej generácie je špecifický dynamickým imidžom a vo svojej triede jedinečným balíkom technológií. Nový Renault Mégane sa stal víťazom prestížneho medzinárodného ocenenia Zlatý volant v kategórii malých a kompaktných vozidiel. Treba spomenúť aj nový Renault Mégane vo verzii GT, ktorý získal prestížnu Design Trophy 2016.
S pozitívnym ohlasom sa stretávame aj v segmente crossoverov, kde sú nadmieru populárne modely Renault Captur a Renault Kadjar. Práve tento vizuálne výrazný a výborne vybavený model bol vyhlásený za Najlepší crossover v ankete Scottish Car of the Year 2016.
Dovoľte mi parafrázovať slová výkonného riaditeľa Stefana Muellera: „Posledné generácie našich vozidiel sú nesmierne populárne nielen vďaka elegantnému a emotívnemu dizajnu, ale aj vďaka inováciám, ktoré poskytujú. Ocenenia a popularita značky Renault potvrdzujú, že našu prácu robíme správne.“

rsz peter slansky 1 Renault

Čo ponúkate firemným zákazníkom z hľadiska služieb a starostlivosti o klienta?

Vždy sa snažíme riešiť komplexné potreby zákazníka. Nech už to je ponúkanou skladbou vozidiel – od malých mestských áut ako model Renault Clio cez segment referentských áut, ktoré reprezentuje nový Renault Mégane, až po vozidlá, ktoré oslovujú aj manažment firiem, najmä spomínaný Renault Talisman a Renault Espace. A následne službami.
Navyše je tu naša ponuka v segmente úžitkových vozidiel – LCV, kde je značka Renault európskym lídrom už 18. rok po sebe.
Zákazník má tiež napríklad možnosť využiť predplatené servisné služby, ktoré mu zaručujú kontrolu nad servisnými nákladmi. K tomu treba pridať ponuku produktov značkového financovania Renault Finance s preplatením od 3 % v kombinácii so servisnými službami.

Keď to porovnáte s inými výrobcami, v čom je podľa vás najväčšia sila značky Renault vo fleetovom biznise?

Renault má momentálne najmladší modelový rad spomedzi všetkých konkurentov, pričom kladieme veľký dôraz na bezpečnosť, komfort, znižovanie spotrieb a prevádzkových nákladov. Netreba zabúdať na znižovanie emisií CO2 a TCO. Zároveň naša ponuka obsahuje cenovo najdostupnejšie technologické prvky, ktoré klienti poznajú len z vyšších tried automobilov.
Špecializovaná sieť predajcov PRO+ ponúka nadštandardné predajné a popredajné služby, ako sú napríklad garancia mobility, predĺžené otváracie hodiny a špeciálne vyškolení pracovníci na predaj firemnej klientele. Táto sieť je rovnomerne rozložená po celom území Slovenska a momentálne je zákazníkom k dispozícii 7 takýchto centier.

Môžete viac priblížiť ponuku a možnosti značky Renault v segmente úžitkových vozidiel?

Ako som spomínal, Renault je najsilnejšou európskou značkou v oblasti úžitkových vozidiel. Zákazník má u nás k dispozícii široký výber modelov pre každé podnikanie – od malej dodávky Kangoo cez strednú – Renault Trafic – až po riešenia do 4,5 tony celkovej hmotnosti, ktoré ponúka Renault Master.
V tomto segmente sme veľmi silní nielen v šírke portfólia týchto modelov, ale aj vďaka dostupným možnostiam prestavieb. Či už z pohľadu ponuky priamo z výroby, alebo cez ponuku certifikovaných prestavieb od našich partnerov priamo na Slovensku. Spolupracujeme s vybranými certifikovanými prestavbármi. Certifikovaný prestavbár znamená pre zákazníka dodržiavanie štandardov kvality v rámci celého výrobného procesu, rešpektovanie požiadaviek na kvalitu, vhodnosť technologických riešení, záručný a pozáručná servis tak, aby bol na konci vždy spokojný zákazník.
Renault Master je vyhľadávaným pre obrovské možnosti úprav na mieru každému zákazníkovi. Novinkou v tohtoročnej ponuke je 10-paletová nadstavba na tomto modeli. Veľmi obľúbená je kombinácia 10-paletová nadstavba s plachtou a spacou kabínou pre vodiča. A naše PRO+ centrá sú tu práve preto, aby dokázali poradiť zákazníkovi pri jeho výbere a poskytnúť mu riešenie na mieru, to najlepšie financovanie v prípade potreby a samozrejme, aj profesionálny servis. Pretože predajom vozidla sa dlohoročné partnerstvo iba začína.
Renault naviac ponúka firemným zákazníkom aj pick-up servis, zapožičanie náhradného vozidla je vysoko hodnoteným benefitom, ďalej poskytuje možnosť výberu servisných balíčkov na mieru, štandardné aj nadštandardné asistenčné služby...

Čím je špecifický slovenský zákazník oproti iným, z vášho pohľadu?

Ak by som ho mal porovnať s typickým klientom v západnej Európe, v prípade slovenského klienta stále prevláda emocionálna stránka nad racionálnou. Inak povedané, rozhoduje sa na základe subjektívnych preferencií, resp. sympatií, s menším dôrazom na celkový finančný a praktický dopad na existujúci fleet. Pozitívne však je, že tento trend sa postupne mení aj u nás.

JF

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK