Nakupujte zodpovedne, vyzýva Kaufland

Autor MG február 2017 -

Obchodný reťazec Kaufland v rámci svojej spoločensky zodpovednej filozofie výrazne dbá na výber sortimentu, ktorý ponúka.

Byť vegetariánom, či dokonca vegánom, je v posledných rokoch čoraz populárnejšie. Často je za tým snaha vyhnúť sa rôznym civilizačným ochoreniam, podstatným aspektom býva však aj ekológia. Kaufland už po druhý raz v roku 2016 prišiel na jeseň s letákom predstavujúcim zaujímavú ponuku produktov vlastných značiek, vyrobených s ohľadom na ľudí a životné prostredie. Šlo najmä o bezlaktózové, fairtrade, MSC (Marine Stewardship Council - pochádzajúce zo zodpovedného rybolovu) a FSC (Forest Stewardship Council - pochádzajúce zo zodpovedného lesného hospodárstva) výrobky a tiež o nový rad produktov s označením K-Bio a K-take it veggie.

Produkty s označením K-Bio nie sú geneticky modifikované a v rámci ich produkcie neboli použité chemické hnojivá ani postreky. Tým spoločnosť Kaufland prispieva k ochrane životného prostredia. Na základe európskeho loga EU-Bio sa dá rýchlo zistiť, že takto označené produkty sa vyrábajú podľa presne stanovených medzinárodných smerníc a sú pravidelne testované nezávislými kontrolnými orgánmi.

Značka K-take it veggie ponúka rad vegetariánskych a vegánskych výrobkov, ktoré môžu obohatiť aj ten najnáročnejší jedálny lístok.

„Záujem zákazníkov o zdravé a zodpovedné výrobky narastá a keďže nám je filozofia spoločensky zodpovedného prístupu k takémuto druhu potravín blízka a chceme ju rozvíjať, ich podiel v našom sortimente neustále zvyšujeme. Veríme, že podporou a zvyšovaním povedomia verejnosti o kvalitách alternatívnych certifikovaných výrobkov, prispejeme k zodpovednejšiemu využívaniu prírodných zdrojov,“ uviedla Erika Turček Pfundtnerová, vedúca oddelenia CSR spoločnosti Kaufland.

Súčasťou kampane bola aj súťaž o nákupné poukážky na zodpovedné nákupy v Kauflande, do ktorej sa zákazníci mohli zapojiť prostredníctvom webovej stránky reťazca.

MG

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK