Gastronómia

Káva a čaj sú nápoje, ktoré ľudia na celom svete konzumujú najviac po vode. Majú pritom množstvo zvykov a spôsobov, čomu sa prispôsobuje aj dizajn používaných nádob a pomôcok.

Ako si ugrilovať chutné jedlo a pritom si nepodpáliť dom: vždy dbajte na požiarnu bezpečnosť a pre istotu majte pripravené pomôcky na hasenie.

Odborníci odporúčajú: večera má byť ľahká, ale s dostatkom bielkovín. Ak už musí byť aj chlieb, tak celozrnný.

Veľké úsilie reštauratérov podporené gurmánskou verejnosťou prinieslo ovocie: táto špecialita sa vrátila na jedálne lístky stravovacích podnikov.

Severská kuchyňa sa celosvetovo presadila, lebo je racionálna a zdravá. Hovorí o nej kuchár, ktorý ju bol študovať.

Výživová poradkyňa a terapeutka Monika Hodásová radí cvičiť a v strave preferovať celozrnné obilniny.

Spoločnosť Asahi dokončila nákup bývalých podnikov SABMiller v Európe, medzi nimi značiek Šariš a Pilsner Urquell.

Ako Ray Kroc, syn českých vysťahovalcov, založil najväčšie fast-foodové impérium sveta – to je námet filmu, ktorý nedávno prebehol aj našimi kinami.

Ak poľnohospodár zamýšľa pestovať mak na výmere nad 100 m2, musí podať žiadosť na ministerstvo zdravotníctva a dodržiavať informačné povinnosti.

Na Slovensku sa tento trh drží dobre, v ostatnom čase mierne rastie. Zemiakové lupienky tvoria takmer tretinu predaja v segmente.

Strana 1 z 2