Nové možnosti na trhu s realitami

Autor JD november 2021
Nové možnosti na trhu s realitami Freepik.com/ijeab

Neustále napredovanie, ale i presun činností do online priestoru prináša nové formy aj pri obchodovaní s nehnuteľnosťami.

Pandémia urýchlila vplyv a využívanie nových technológií takmer vo všetkých oblastiach nášho fungovania. Nevyhla sa ani realitám, a tak si dnes môžeme užívať kreativitu a nové formy prezentácií nehnuteľností, ktoré nám výrazne urýchlia a uľahčia výber nášho vysnívaného domova. Zuzana Kanská z realitnej kancelárie ExpatExperts, ktorá sa venuje realitám už 28 rokov, vidí veľký posun najmä v prezentácii nehnuteľností. „Dnes väčšina ľudí uprednostňuje bezkontaktný prístup, a tak sa prezentácia nehnuteľností preniesla do multimediálneho priestoru. Klient si pozrie video, môže sa prostredníctvom 3D skenu virtuálne poprechádzať v priestoroch a doslova si prejsť každý detail.“

Vedie stále funkčnosť

Prvý dojem je vždy veľmi dôležitý, klientov však podľa odborníčky zaujíma pri hľadaní bývania doslova všetko. „Spoločné priestory, garáže, pivnica, okolie, susedia, vzťahy, takže pri prezentácii sa dnes využíva i mapa, ktorá lokalizuje nehnuteľnosť alebo dokonca zábery z dronu,“ vysvetľuje Zuzana Kanská a zdôrazňuje, že napriek pocitológii stále vedie funkčnosť. „Pôdorys nehnuteľnosti je elementárnou vecou, ale veľmi dôležitou. Klient sa nie vždy vie úplne zorientovať podľa fotiek, kde sú kuchyňa, obývačka, detská izba a podobne, pôdorys je stále nevyhnutnou súčasťou prezentácie nehnuteľnosti.“ Dobrá realitná kancelária tiež neustále pracuje s dátami zo svojej webovej stránky a reflektuje na preferencie klientov pri hľadaní vhodnej nehnuteľnosti.

Trendy nás ešte prekvapia

Nové formy prezentácie realít výrazne zefektívňujú celý proces hľadania vysnívaného bývania. „Klient si prostredníctvom multimediálneho obsahu dopredu vyselektuje základný výber a na osobnú prehliadku ide pripravený,“ približuje Zuzana Kanská. Trendom je však podľa nej zájsť v prezentácii nehnuteľnosti ešte ďalej. „V zahraniční sa pri lukratívnych realitách využíva tvorba filmov s celou produkciou a hercami, aby si klient živo vedel predstaviť, ako je možné nehnuteľnosť užívať a čo všetko poskytuje, teda kde si vypije kávu, ako si zapláva v bazéne či zrelaxuje na terase s výhľadom.“
Napriek aktuálnej situácii realitný biznis neustále rastie a stále prináša nové možnosti a zlepšenia vo všetkých aspektoch.

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK